Ağrının Bitki örtüsü

Ağrının bitki örtüsü hakkında bilgi

Ağrı İklim ve Bitki Örtüsü; Arazinin volkanik oluşu, yağışların az, ısının çok düşük olması sebebiyle dağlar ve ovalar çıplaktır. Arazinin % 20’si mer’a ve otlak olup % 80’i ekime elverişli değildir. Su kenarlarında, söğüt ve kavak ağaçlarına rastlanır.

Kara ikliminin özelliklerini gösterir. Kışlar çok sert geçer, Türkiye’de en soğuk gün Ağrı’da 13 Ocak 1940’ta -43,2° olmuştur. Yazları sıcaktır, +39,9° olduğu olmuştur. İlk ve sonbahar kısa sürer. Türkiye’nin en soğuk ve en uzun kışı Ağrı’da geçer. Senenin 115-125 günü karla kaplıdır. Yağmur azdır, daha çok kar yağar. Yıllık ortalama yağış, 328-545 mm’dir.

ağrının bitki türleri nelerdir

arazinin volkanik oluşu, yağışların az, ısının çok düşük olması sebebiyle dağlar ve ovalar çıplaktır. arazinin % 20’si mer’a ve otlak olup % 80’i ekime elverişli değildir. su kenarlarında, söğüt ve kavak ağaçlarına rastlanır.
ağrının bitki türleri
volkanik bir arazi oluşu, yağışların az, ısının çok düşük olması sebebiyle dağlar ve ovalar çarpıktır. arazinin % 80 i ekime elverişli değildir. tabii bitki örtüsü, genellikle yüksek plato stepleri görünümündeki bozkırlardır. bozkırlar özellikle, ağrı merkez, eleşkirt ilçesi ve yukarı murat ırmağı civarında yoğunluk kazanır. eskiden ağrı dağının yamaçları zengin ormanlarla kaplı iken, tahripler sonucunda bugün bitki örtüsü step görünümü almıştır. iklim koşullarından dolayı bir çok ot türü yetişmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu