Balıkesire Yakın Tatil Yerleri

 Balıkesire Yakın Tatil Yerleri Nerelerdir isimleri

Balıkesire Yakın Tatil Yerleri

Burhaniye ören
Yalnızca tarihi değil aynı zamanda doğal sit slanı olan Ören’deki asırlık palamut ağaçlarının, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tek tek numaralandırılarak koruma altına alınması ile Yeşil Ören kimliği de güvence altına alınmıştır. Temiz suyu ve ince kumu ile ünlenen Ören Plajı,2000 yılında bu ününü Avrupa Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından verilen ve artık tüm dünyada “Denize Girilebilirlik Ölçütü” olan Mavi Bayrak ile tescil ettirmiştir.
1,5 km. boyunca yay gibi kıvrılan, Altın Kumlu Ören Plajı genişliği ile de Türkiye’nin en dikkat çekici plajlarından biridir. Denize, kuma ve güneşe endekslenmiş günümüz kıyı yerleşim yerlerine göre, doğallığı bozulmamış ender kıyı şeritlerindendir.

Ayvalık

Ayvalık’ta gezilecek yerler

Cunda Adası: Alibey Adası ya da Cunda, idari bakımdan Ayvalık’a bağlı. Ayvalık koyundaki Ayvalık Adaları olarak adlandırılan irili ufaklı 23 adanın içerisinde yerleşime açık tek ada Alibey Adası. Türkiye’nin Ege Denizi’nde bulunan 4. büyük adası olma özelliğini taşımakta.Konumu gereği Batı Anadolu’da deniz yollarının kesişme noktasında bulunan bir ada.

Şeytan Sofrası: Çamlık Orman Kampı’nın yukarısında. Eski bir lav birikintisi olan tepe yuvarlak bir sofraya benziyor. Demir kafes içinde şeytana ait olduğu söylenen kocaman bir ayak izi bulunmakta. Çam ormanlarıyla kaplı Ayvalık adalarına hakim yüksek bir tepe olan Şeytan Sofrası’ndan özellikle güneşin batışı izlenmeye değer. Tepede 1 adet lokanta bulunmakta.

Eski Ayvalık Evleri:Kapıları, alınlıkları, kapı tokmakları, pencereleri, tahta ve taş işçiliği ile görülmeye değer Ayvalık evleri görenleri geçmişe yolculuğa götürür.

Kozak Yaylası: Kozak Yaylası Bergama ile Ayvalık’ın arasında binlerce hektar üzerine yayılmış bir yayla. Yaylanın Balıkesir ve İzmir illerinde toprakları var. İster Bergama’dan ister Ayvalık’tan gidebilirsiniz. Bergama’dan minibüsler kalkıyor. Kozak yaylası Bergamaya 20 km uzaklıkta.

* Nebiler Köyü’ndeki şelale görülmeli. Küçük bir kaplıcası da var. Ayrıca mağarayı da kaçırmayın.

* Ayvatlar’da henüz kazı çalışmaları başlamamış bir antik kent var.

* Bölgede ilk yerleşim Atçılar’da başlamış. Gezerken aklınızda bulunsun.

* Göbeller’de kamp alanları ve yürüyüş parkurları var. Kuş gözlemciliği yapmaya da elverişli.

* Demircidere’de Türkmen geleneklerini gözlemlemek için biraz vakit ayırın.

* Aşağıbey’deki tarihi Roma hamamını mutlaka görün. Hele manzaralı bir köşesi var ki…

Yöresel peynirler, çamfıstığı ve üzüm! Demircidere’de çok güzel keşkek yapıyorlar. Bir de “gelin alma”da yapılan “sura” var. Kemiksiz kuzu kaburga, Kozak fıstığı, kuşüzümü ve dağlardan toplanan otlar hep birlikte fırınlanıyor.

Delikli Taş ve Kartal Yuvası: Çamlık Koyu’nda iskeleye gelindiğinde uç kısma kadar yürüyüp, Tımarhane Adası’yla bulunduğumuz yer arasındaki boğaza bakıldığında, ayağınızın altından başlayan, denizin içine ilerleyen kayalıklara eskiler ‘’Kartal Yuvası’’, az ötesinde ve denizden fışkırmış gibi duran delikli, katran rengi kayaya ‘’Delikli Taş’’diyorlar. Bu kayalar gerek profesyonel, gerekse amatör fotoğrafçıların büyük ilgisini çekiyor.

Çamlık: Şehrin hemen kenarında şehre hakim bir tepe. Çamlarla kaplı tepede kır gazinoları bulunuyor.

İlk Kurşun Tepesi: Önceki kuşağın “İlyas Peygamber” dediği tepe. Kentin hakim noktası. Cumhuriyet Dönemi’nde, düşmana atılan “İlk Asker Kurşunu Anısına” “İlk Kurşun Tepesi” adı verilmiş. İlk Kurşun Tepesi de mutlaka çıkılması gereken bir yer.

Çıplak Tepe: Eskilerin Kalın Dağ dedikleri kraterin tepesi. Çamlık’taki Tenis Kulübü’nün arkasına düşüyor. Zirvesinden koyları ve adaları değişik bir açıdan görme olanağı bulabilirsiniz.

Pordoselene Kulesi: Pordoselene Uygarlığı’nın yeri olarak gösterilen Maden Adası’nın tepesindeki kule.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu