Briç Nasıl Oynanır

Briç Nasıl Oynanır
bric


Oyunun ihale diyebileceğimiz bir konuşma aşaması vardır. Bu aşamadan sonra ihalenin sonucunun test edildiği bir yer oyunu ile bir el tamamlanmış olur. Oyunun amacı birinci aşamada;iki ortağın kendi ellerindeki kartlarının dağılımı ve gücünü karşılıklı olarak birbirlerine bazı kodlarla iletmesi ve bunun sonucunda nasıl bir ihalede kalırlarsa gerçekleştirebileceklerini tesbit etmeleridir. İkinci aşamada ise; alınan ihale ile belirtilen sayıda löve (El) almaktır. Tabiki her zaman alınan ihale gercekleşmeyebilir. Ancak burada rakibin gerçekleştireceği bir ihaleyle elde edeceği kazanca karşılık, onun üstünde fiat vererek, daha küçük bir zararla alınan ihale de başarılı sayılır.

BRİÇ NASIL OYNANIR?
Briç bir deste (52 kağıt) la ve 4 kişi (İki çift) ile oynanan bir oyundur. Kartların puan değeri As=4, Rua=3, Dam=2, Vale=1 dır. Bir eli kazanmada da bu değerlendirme geçerlidir. Yani A en büyük alıcıdır. Sayısal değerlerde de büyük sayı kazanır.Yani Vale’den sonraki en büyük kağıt 10’ludur ve sonra sırasıyle 9,8,7 vs. devam eder. Genel olarak elimizdeki kartların, bu puanlara göre değeri 13 puan ve üzeri ise oyunu açarız.(Bu konuda bir yasak yoktur bu sadece çok zarar etmemek için yılların tecrübesi ile konulan bir limittir.) Genel olarak açışlar elimizdeki en uzun renkle yapılır. Bu; iki ortağın elinde toplam sayı olarak en uzun olan rengi koz yapmak için ilk tekliftir. İdeal bir kozda iki elde yani sizin ve ortağınızın elindeki kozların sayısının toplamı minimum sekiz kart olmalıdır. Bu startla birlikte ortağın ve rakiplerin değişik teklifleri veya birbirinin tekliflerini desteklemeleri ile ihaleyi kapmak için yarışma başlar.

Konusma asamasinda; ilk turlarda oyunun nereye varacagını dusunmeye calısmayın ..Elinizin resmini yapmaya calisin..Dusunun ki yuzunu gormediginiz ve sesini duyamadiginiz birine elinizdeki 13 kartın ozelliklerini anlatıyorsunuz. Uzunluklar, puan yogunlukları, tutuslar vs..Sonucta nihai kontratı iki kisi belirleyecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu