Hac İçin Gerekli Evraklar

Hac İçin Gerekli Evraklar

– Hacca gitmek isteyenler öncelikle bulundukları il yada ilçenin müftülüklerine uğrayarak ön kayıt talebinde bulunmalıdır.
– Hacı adayları belirtilen bankaya başvuru ücretini yatırıp başvuru makbuzu ve nufus cüzdanı fotokopisi ile beraber müftülüğe kura için teslim etmelidirler.
– Kurada asil olarak ismi çıkanlar yeni sisteme uygun olarak (şirket yada diyanetle) tekrar hac kaydı yaptırarak gerekli belgeleri teslim etmelidirler.

a.İl Müftülüğüne Müracaat Edip Kontenjan Belgenizi Alınız
b.Hac Ücretinin Tamamını veya ilk taksitini yatırdığınıza dair banka dekontunuzu
c.Arka Fon Rengi Beyaz Olan 4 Adet vesikalık fotoğraf


d.En az 15.05.2007 tarihine kadar geçerli pasaport ( En az 3 boş vize sayfası olan)
e.İl Hac Bürolarından alınacak Form Dilekçe

– Kurada yedek olarak ismi çıkanlar asillerden boşalan yerlere en yakın yedek sıra numarasına göre alınırlar.

UMRE İÇİN GEREKLİ BELGELER
– Pasaport (en az 1 yıllık geçerlilik süreli)

a. Pasaporttaki vize sayfaları bitmemiş olmalı.
b. Pasaport geçerlilik süresine dikkat edilmeli.
c. Meslek hanesi yazılı olmalı.

– Nüfus cüzdanı fotokopisi. (arkalı önlü)
– 4 Adet vesikalık fotoğraf. (arkası beyaz fonlu)
– Menenjit aşısı belgesi.
– Eşi ile gidecek yolcuların evlenme cüzdanı fotokopisi. (ilk üç sayfa)

– Evlilik cüzdanı olmayanlar için nüfus kayıt örneği yada bağlı oldukları muhtarlıktan evli olduklarına dair resim mühür ve imzalı belge.
– Birinci derece yakınları (mahremleri) ile gidecek olanların akrabalık belgesi. (öüfus kayıt örneği)
– Anne veya baba pasaportuna kayıtlı olan çocukların mutlaka emniyet müdürlüğü tarafından fotoğraflarının pasaporta işlenmesi gerekmektedir.

Yalnız Olarak Umreye Gidecek Bayanlar İçin:
– Refakatçilerin birinci dereceden akraba olması şartı bulunmaktadır.
– Yalnız giden bayanlar (40 yaş ve üstü) evli ise; eşinden gideceği kişi (1. derece yakını ) için muvafakatname götürecek kişi ise (1. derecek yakını) götürüp getireceğine dair taahhütname eğer tek başına gidecekse sadece muvafakatname.
– Yanlız giden bayanlar (40 yaş altı) için evli ise; eşinden gideceği kişi ( 1.derece yakını baba erkek kardeş amcası…) için muvafakatname götürenin de götürüp getireceğine dair taahhütname.
– Yanlız giden bayanlar ( 40 yaş altı ) için bekar ise; babalarından gideceği kişi (1.derece yakını erkek kardeş amca vs..) için muvafakatname götürenin de götürüp getireceğine dair taahhütname.
– 40 yaş üstü dul bayanlarda kimlik ve pasaportlarındaki “medeni hali” hanesi aynı değil ise nüfus kayıt örneği.

Önemli Not:
Umre vizesinin sahip olunabilmesi için pasaport bilgilerinin Suudi Arabistan’a gönderilmesi ve oradan bir onay numarasının alınması gerekmektedir. Bu sebepten dolayı hareket tarihine 15 gün kalana kadar kayıt işlemi bitirilmesi gerekmektedir. Umreye gitmeyi düşünenlerin bu konuyu dikkate almaları gerekir.
40 yaşın altındaki hanımefendilere yanlarında bir mahrem bulunmaksızın Suudi Arabistan’a gitmelerine Suud makamları tarafından izin verilmemektedir.
Pasaportlarda doğum tarihi “gün/ay/yıl” şeklinde olmayanlar için vize işlemlerinde sorun çıkması nedeniyle herhangi bir Emniyet Müdürlüğü’ne başvurup pasaportlarındaki doğum tarihi hanesini düzelttirmeleri aynı sorun nüfus kağıdında da var ise Nüfus Müdürlüğü tarafından da düzelttirilmesi önemle rica olunur.
Çocukları ile beraber gidecek aileler için çocukların kayıtlı bulunduğu anne yada baba pasaportunda çocukların fotoğraflarının mühürlü olması gerekir.

alıntı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu