Turizm faaliyetleri hangi farklı meslek ve iş kollarını ortaya çıkarmıştır?

Turizm faaliyetleri hangi farklı meslek ve iş kollarını ortaya çıkarmıştır?

Turizm sektörünün sezonlara göre yaşadığı canlılık da takas sistemini çekici kılmaktadır.

Kış turizminin yaşandığı beldelerde kış sezonlarının hareketli ancak yaz sezonlarının tam tersine geçiyor olması sisteme ilgiyi artırmaktadır. Çünkü yaz sezonunda bu bölgelerde satışın olmaması, maliyet unsurunun bu nedenle daha da önem kazanması, atıl kapasitenin gündeme gelmesi, nakit para sıkıntısının yaşanması sistemin uygulanmasına mükemmel bir ortam sağlamaktadır. Bu açıdan ele alındığında turizm sektörü sistemin kullanımı için ideal bir sektör sayılmaktadır.
Mikro anlamda takas sisteminin sağladığı yararların dışında makro nedenlerle de sisteme olan ilgi turizm sektöründe fazlalaşmaktadır. Ülkeler ele alınarak değerlendirme yapıldığında takasın uluslararası boyutlarda ne anlam taşıdığı daha net olarak anlaşılmaktadır.
Gelişmekte olan ülkelerde seyahat eden insan sayısı ekonomik ve politik bazı unsurlar nedeniyle gelişmiş ülkelere oranla daha azdır. Bu ülkelerin turizmi ödemeler dengesinde açıkları kapatabilmek, yabancı kaynaklı yatırımları artırmak ve işsizlik sorunlarını çözecek sektör olarak gördükleri bilinmektedir. Genel olarak bilindiği üzere, turizm ev sahibi ülkenin ekonomisini daha fazla etkilemektedir. Turistlerin ülke sınırları içerisinde yapmış oldukları tüm harcamalar ülkenin ekonomisine ulusal gelir olarak fayda sağlamaktadır. Bunun aksi durumlarda da, örneğin ülke vatandaşlarının turist olarak diğer ülkelerde yaptıkları harcamalarda, ulusal geliri azaltıcı fonksiyon görmektedir. Bu nedenle zaman içerisinde bazı ülkelerin vatandaşların denizaşırı seyahatlerini kısıtlayıcı müdahalelerde bulundukları gözlemlenmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu