Uşak Gezilecek Yerler

 Uşak Gezip Görülecek Yerler Nerelerdir

Yapabileceğiniz Aktiviteler
Doğa Turizmi:Ulubey İlçesi sınırlarında içinde bulunan 75 km. uzunluğundaki kanyonlarda,atlı yürüyüş, köy turizmi projelendirme çalışmaları devam etmektedir. ,

Bisiklet Turları : Murat Dağı’nda bisiklet turlarına elverişli doğal alanlar bulunmaktadır.

Cirit : Yörede gelişmiş olan cirit, Orta Asya’dan beri oynanan bir ata sporudur. İlde her yıl Nisan ayında Türkiye genelinde müsabakalar düzenlenmektedir

Cirit atlarının en büyük özelliği, ani manevra kabiliyetinin yüksekliği ile atın insanla aynı anda özdeşleşmesidir.Cirit atıldıktan sonra, at manevra yaparak sahibine cirit çubuğunu vurdurmamak için geriye ani dönüş yapar.

Av Turizmi : uşak ilinde yaban domuzu, keklik, göde, tavşan, tilki avları yapılabilmektedir. İlimizde Avcılık Kulübü bulunmaktadır.

Yayla Turizmi: Uşak Belediyesince her yıl Aşağıkaracahisar Köyünde, düzenlenen Yayla Şenlikleri her geçen yıl daha çok ilgi çekmeye devam etmektedir.

Uşak Yöresel Yemekleri
Yöreye ait yemekler arasında; Tarhana Çorbası,Çömlek Eti,Tas Kapama, Yumurta Sızdırması, Ciğerli Bulgur,Haşhaş sürtmesi, Döndürme, Arap aşı,Alacatene, Katmer, Keşkek, Alaca Tene, Köpük Helva, Höşmerim ve Tahin Helva yer almaktadır.

Uşak Gezilecek Yerleri
Karun Hazineleri

1960’lı yılların ortalarında Uşak’ın Güre Köyü yakınındaki Lidya Tümülüsünde yapılan kaçak kazılarda bulunan eserler, götürüldüğü Amerika’dan 1993 yılında mahkeme yoluyla geri alınan M.Ö. 6. yüzyıl Lidya dönemi eserleridir. Büyüklü küçüklü 450 parçadan oluşan bu hazine 1996 yılından bu yana Arkeoloji Müzesinde sergilenmektedir.

Antik Kentler
Sebaste şehri Roma İmparatoru Augustus tarafından M.Ö. 20 yılında Sebaste adıyla kurulmuştur. Roma döneminde 12 önemli şehirden biridir. M.S. 9. yüzyılda yakın çevresindeki kentlerin piskoposluk merkezi haline gelmiştir.En görkemli çağlarını Bizans döneminde yaşayan kentte büyük ve küçük olmak üzere iki kilise bulunmaktadır. Ulubey ilçesi Sülümenli köyü yakınlarında, Büyük İskender’in Anadolu seferinden sonra Makedonya’dan gelenler tarafından kurulmuştur.
En önemli yapıları kale, tapınaklar, tiyatro, stadyum ve kaya mezarlarıdır.
Uşak’ta gezilip görülecek ören yerleri arasında, Alaudda (Hacımköy), Mesotimolos (Düzköy), Akmonia (Ahatköy) yer almaktadır. ,

Camiler
14. yüzyıl Osmanlı Dönemi yapılarındandır.Minaresinin yapısından dolayı Burma Cami adını alan cami iki kubbelidir. Yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, yapı tarzı Germiyan Beyliği Devrinin mimari özelliklerini yansıtmaktadır. Cami, 1 büyük 6 küçük kubbeden oluşmaktadır.

Hanlar
19. yüzyılda bir Fransız mimar tarafından yapılan Paşa Hanı, önceleri han olarak kullanılmış, restorasyondan sonra da otel haline getirilmiştir.
1901’de İtalyan Mimar tarafından, iki katlı ve 30 odalı olarak kesme taştan yapılmıştır.
Birinci katı sarraflar çarşısı olarak, üst katı ise çeşitli iş kolları için kullanılmaktadır.

Köprüler
Lidyalılar tarafından yaptırılan Cılandıras Köprüsü ile, Osmanlı Dönemişnden kalma Hacı Gedik Köprüsü, Çataltepe Köprüsü , Beylerhan Köprüsü ve Çanlı Köprüsü Uşak’ın önemli tarihi köprüleridir.
Karahallı ilçesinde, Banaz Çayı üzerinde bulunan köprü, Lidyalılar tarafından, kral yolu üzerinde yaptırılmıştır. Kalemle işlenmiş kemerin taşları birbirine kenetlendirilmiştir. Gediz nehri üzerinde, Osmanlı Dönemine ait 3 kemerli bir köprüdür. Eski kervanyolku üzerinde bulunan köprü, bugün de kullanılır durumdadır.

Termal Tesisler
Uşak – İzmir yolu üzerinde olup, Güre köyüne 10 km. mesafededir. Kadın ve erkak için ayrı hamamları vardır.
Uşak-Ankara karayolu üzerinde, Banaz ilçesine 7 km. uzaklıktadır. Suyunun sıcaklığı 59 derece olup, yeme-içme tesisleri ve yüzme havuzu mevcuttur.

Doğal Güzellikler
Uşak ilçelerinde sulama amaçlı pek çok gölet bulunmaktadır. Bunlardan önemlileri şunlardır:
Uşak-Ankara yolu üzerindeki Göğem yol ayrımından 7 km içerisindeki Göğem Göleti, orman içerisinde olup, çevresinde yöre halkının ikinci konutları bulunmaktadır. Örencik-Eşme yolu üzerindeki Takmak kasabasına 2,5 km uzaklıktaki Takmak Göletinde sazan balığı bulunmakta olup, günibirlik tesis mevcuttur.
Karaağaç Köyündeki Karaağaç Göleti ise İl merkezine 7 km mesafede olup balık avlama imkanı bulunmaktadır. İlin güney ve güneybatı kesiminde jeolojik yapının özelliğinden oluşmuş, 75 km. uzunluğunda bir kanyondur.

Arkeoloji Müzesinde Karun’un hazinelerini görmeden, Antik Kentleri gezmeden, Nisan Ayında düzenlenen Cirit yarışmalarını izlemeden Pelüş battaniyeleri, deri giyim mamulleri, Uşak halıları ile Eşme el dokuması kilimlerinden almadan dönmeyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu