2014 Saatler Ne Zaman Geri Alınacak?

2014 Saatler Ne Zaman Geri Alınacak?

saatler-ne-zaman-geri-alinacak

Saatler ne zaman ileri, geri alınacak karıştıranlar için, yaz ayına girerken saatler 1 saat geri alınıyor, kış ayına girerken ise Bir saat geri alınmakta. Bunun da nedeni gün ışığından daha fazla faydalanmak için bilginize. Şimdi 2014 yılında satler ne zaman geri, ne zaman ileri alınacak görelim.

Saatler 31 Mart’ta ileri, 26 Ekim’de birer saat geri alınacak.

Saatlerin birer saat ileri ve geri alınmasına ilişkin 2014/5883 sayılı Bakanlar Kurulu kararı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayının ardından Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, 13 Ocak 2014 tarihli yazısı üzerine alınan karara göre; gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatler 31 Mart 2014 Pazartesi günü saat 03.00’ten itibaren 1 saat ileri alınacak. Saatler, 26 Ekim 2014 Pazar günü saat 04.00’ten itibaren ise 1 saat geri alınacak.

(CİHAN)

Bir Yorum

  1. Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye’de saatler 31 Mart Pazartesi gece 03:00’dan itibaren bir saat ileri alınacak. Ancak bazı akıllı telefon ve bilgisayarlar, yaz saatine bugünden geçti bile.

    MICROSOFT’TAN TÜRKİYE’YE ÖZEL YAZ SAATİ UYGULAMASI

    Yaz saati uygulamasında herhangi bir karışıklık yaşanmaması için yazılım devi Microsoft haftalar önce Windows işletim sistemleri için özel bir güncelleme hazırlamış ve kullanıcılara sunmuştu. Böylece bu güncellemeyi indirenler dünya ile aynı anda değil bir gün sonrasında bilgisayar saati bir saat ileri alınacaktı. Bu güncellemeyi bilgisayarına kurmayanlar ise bugünden yaz saati uygulamasına geçmiş durumda.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu