Beyin kistinin zararları nelerdir?

Beyin kistinin zararları nelerdir?
Kistler; etrafı membranla (zar) çevrili içi sıvı dolu oluşumlardır. Büyüklükleri muhtelif olup vücüdun her tarafında oluşabilir.

Beyinde oluşan kistler bir çok nedene bağlı olduğu gibi , özellikleri ve yaptıkları hasarlar farklıdır. Dolayısıyla her kistin tedaviside farklıdır.

Bazı araknoid kistlerinin içindeki sıvının basıncı yüksek olup çevre beyin dokusunu rahatsız edebilir. Bunun için bir beyin elektrosu (EEG) tetkiki yaptırılması gerekebilir. Belirli bir tip nöbete neden olabilirler. Genellikle bu durum ilaçlarla giderilebilir. Çok az oranda ameliyat gerektiren durumlar ortaya çıkabilir.

Colloid kistler genelde büyüme eğilimi göstermeyen oluşumlardır. Eğer kitle etkisi ile bası yaparlarsa veya Beyin omurilik sıvısının bloke ederse, değişik cerrahi müdahaleler yapılabilir. Ama, bu ameliyatların cinsi, ameliyatın zorluğu ve ameliyat sonrası beklenen komplikasyonlar her Colloid kist hastasında farklı oranlardadır.

Hastanın yaşı , genel durumu, ek hastalık olup olmaması, Kistin büyüklüğü vs gibi faktörler bu oranların belirlenmesinde rol oynar.

Bir Nöroşirürji ve Nöroloji uzmanına başvurarak muayene olunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu