İftarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

İftarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

İftarda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yemeklerin hızlı bir şekilde yenmemesi. Ara verilerek tüketilmesidir.

Uzun süre açlıktan sonra kan şekerinizin düşük olması iftarda sizi enerji değeri yüksek besinlere yöneltecektir. Geleneğimizde olan zeytin veya hurma ile oruç açılabilir.. hurmayla açıyorsanız 1-2 adet hurmayla ve su (1 bardak oda sıcaklığındaki su ) ile açmak daha sonra ise 1 kase çorba içmek olmalıdır. Çorba hem enerji değeri düşük hem midenizde yer kaplayacağı için size daha kolay tokluk sağlayacaktır. Çorba içtikten sonra yarım saat yemeğe ara vermek çok doğrudur. Uzun süre açlıktan sonra mideye bir anda alınan fazla besinler sizi yemekten hemen sonra çok rahatsız edecektir. Ara vererek ise hem midenizi fazla zorlamamış hem de kendinize doyum hissini sağlayacak zamanı tanımış olacağınız için, daha az besin tüketeceksiniz.

İftar menünüzde ;1 kase çorbanın ardından özellikle az yağlı sebze yemeği veya ızgara veya fırında veya haşlanma az yağlı et veya 1 tabak kuru baklagil yemeği,1 kase yoğurt, yağsız bol salata 1-2 dilim tam buğday unlu ekmek tüketilebilir.

Ramazanın vazgeçilmezi tatlılar iftardan hemen sonra değil de 1-2 saat geçtikten sonra ara öğün olarak tercih edilmeli ve hamurlu ağır tatlılar yerine sütlü veya meyveli tatlılar seçilmelidir.Fakat ara öğünde en iyi tercih meyve dir. Bu yüzden enerji değeri düşük meyveleri tüketmenizde fayda var.

Ramazanda su tüketimi çok önemlidir. Gün içinde oruçlu olduğumuz için iftar ve sahur arasındaki kısımda en az 2lt su tüketmeye özen gösterin.Su herkesin de bildiği gibi vücudumuzun olmazsa olmazlarından biridir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu