İlköğretimde müdür olmak için hangi aşamalardan geçilmelidir?

İlköğretimde müdür olmak için hangi aşamalardan geçilmelidir?
Müdür olabilmek için, Milli eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı sınavlara katılıp gereken başarıyı sağlamak gerekmektedir. Okul müdürü olmak için, yazılı sınava ilave olarak yöneticilik tecrübesi, uzman veya başöğretmen olup olmadığı ve sicil notu gibi bilgilerine verilecek puana göre oluşturulacak ‘değerlendirme formu’ dikkate alınarak atama yapılmaktadır.

Alttaki açıklamayı okuyun.

Artık okul müdürleri, müdür yardımcıları sınavla atanacak.
Bakanlığın 5 yıl önce kaldırdığı sınavla yönetici atama sistemi yeniden hayata geçiyor.
60 ve üzerinde puan alanlar yöneticilik vizesi alacak ve iyi olan atanacak.

Danıştay’ın bakanlığın yaptığı atama uygulamalarını adil bulmaması nedeniyle asaleten atama yapılamayan 30 binden fazla okul vekaleten yönetiliyor. Bakanlık bu yönetici krizini adalet ölçülerine uygun çözebilmek için bir yönetmelik çıkardı. 13 Ağustos 2009 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Artık müdür, müdür yardımcısı atamaları “Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik” kurallarına göre yürütülecek.

Bundan böyle “Ben müdür olmak istiyorum” diyen müdür olamayacak.
Yönetmeliğe göre “müdür olmak istiyorum” diyen sınavına girecek, kazanırsa müdür olacak.

Genel kuralların dışında bazı kısıtlamalar var. Örneğin; bu sınava katılabilmek için bakanlık kadrolarında en az üç yıl çalışmış olmak, son üç yıllık sicil notu ortalaması olumlu olmak, son üç yıl içerisinde adli veya idari soruşturma sonucu yöneticilik görevinden alınmamış olmak gibi… Müdürlük sınavı için en az bir yıl müdür yardımcılığı yapmış olmak gerekiyor.

Alıntı: Milliyet Gazetesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu