Kaygı nedir, ortadan kaldırmak için ne yapılmalıdır?

Kaygı nedir, ortadan kaldırmak için ne yapılmalıdır?
Kaygı,kişinin istek ve korkularının çatışmasından kaynaklanır.Duygu ve düşüncelerin sahip olduğu gücün akacağı belli bir yön yoktur.Başka bir ifade ile,duygu ve düşüncelerin sahip oldukları güç,kaygı belirtisi olarak boşa harcanır.Bu güç,uygun bir çıkış yolu bulunursa boşa harcanma olayı ortadan kalkar.İsteklerin ve korkuların birlikte oluşması, muhtemel çatışmasını çözecek uygun bir duruma karar verip gücün bu yöne akması sağlanır. Bahsettiğimiz çözüm yolu,istek veya korku şeklinde olabilir.Burada önemli olan,kaygının kaybolmasıdır.
anksiyete bozukluğu bitkisel tedavi

Bitkisel Anksiyete İlaçları

Sarı Kantaron (Hypericum perforatum)
Bu antidepresan bitkisinin hafif etkisi,tüm tıbbi bitkilerin en popülerlerinden biri olmasını doğuruyor ve anksiyete tedavisi üzerinde düşünüldüğünde en güvenilir bitkidir. Sarı Kantaron hypericin ve hyperforin içerir. Bu bileşiklerin etkisi, bu bitkide kendiliğinden bulunan flavenoid glükozidi tarafından geliştirilir ve iyi bir ilave hypericin ve flavenoid glükozidinin miktarlarını standartlaştıracaktır. hafif bir sakinleştirici olmanın fazladan bir yararına sahiptir ve uykusuzluk tedavisinde yardımcı olabilir. Sarı Kantaron bitkisi, her ikisi de bu bitkinin ferahlatma etkisinde önemli bileşenler olduğu düşünülen
Sarı kantaron bitkisi Almanya’da hafif ve orta derece depresyon ve ankisiyetenin tedavisinde ilaç olarak onaylanmıştır.


Diğer sentetik sakinleştirici ve yatıştırıcı ilaçlarla beraber kullanılmaması gerekir.
Ağır depresyon ve intihar eğiliminin olması gibi durumlarda hekimin onayı olmadan kullanılmamalıdır.
Herhangi yeni bir tıbbi tedaviye başlamadan önce sağlık hekiminize danışmanız önerilir ve Sarı Kantaron kullanmanız halinde, genel anesteziden yedi gün önce kullanımı bırakılmalıdır.
Çarkıfelek (Passiflora incarnata)
Çarkıfelek sinir sistemi üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahiptir ve özellikle anksiyete ve uykusuzluk için önerilir. Anksiyete tedavisinde alışkanlık yapmayan şekliyle bilinir. Bu bitkisel ilaç tesirinde büyük ölçüde ılımlıdır ve valerian kullanmadan önce anksiyete ile birleşmişmiş uykusuzluk için düşünülmelidir.
Bu bitkinin 400 farklı çeşidi olmakla beraber kullanılan tür Passiflora incarnatadır. Tedaviye yönelik bu tür kullanılır. Diğer çeşitleri yetersiz veya etkisizdir.
Valerian – Kedi Otu (Valeriana officinalis)
Kedi otu kökü muhtemelen kullanımda olan şifalı bitkilerin en kuvvetli olanlarından biridir. Bu güçlü kokulu bitki valiumun elde edilidiği bitki oluşuyla ünlüdür. Kullanımda olan en etkili ve hızlı yayılan sakinleştiricilerden biridir ve anksiyete ile özdeşleşmiş uykusuzlluk için üç haftadan fazla valerian kullanımında dikkat edilmelidir.
Sürekli kullanımlarda 4-6 haftada bir kullanıma ara verilmesi önerilmektedir. Aralıksız kullanımı uyarıcı etkiye yol açabilir.
Tavsiye edilen dozun yan etkileri nadirdir. Yüksek dozlar baş ağrısı, huzursuzluk, görmede bulanıklık, sabahları halsizliğe yol açabilir.
Şerbetçi Otu (Humulus lupulus)
Esas olarak bu bitkisel ilaç bir yatıştırıcıdır ve sık sık uykusuzluk ve sinirsel gerilimi tedavi etmede tesirini arttırmak için çarkıfelek bitkisi ile bir araya getirilir. Son zamanlarda yapılan bir Alman araştırması benzodiazepine bir alternatif olarak, şerbetçi otunun ve kedi otunun geçerli bir alternatif sağladığı sonucuna vardı. Alman Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu uykusuzluk için şerbetçiotunun kullanımına onay vermiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu