Seyehat acentalarının çalışma prensipleri nelerdir?

Seyehat acentalarının çalışma prensipleri nelerdir?
Seyahat Acentaları:

-Turizm endüstrisi hakkındaki seyahat acentalarıyla ilgili hatalı kavrayışın düzeltilmesi amacıyla 2634 Sayılı Turizmi Teşvik Kanununun tanıtım, pazarlama, ve satış felsefesi ışığında yeniden düzenlenmesi ,seyahat acentalarının aralarında kuracakları ortak girişimlerin konsorsiyum tipi oluşumların ,küçük ölçekli seyahat acentaları arasındaki şirket evliliklerinin, vergi indirimleri ve sadeleştirilmiş bürokrasi ile özendirilmesi, seyahat acentalarının KOBİ kapsamına alınması ve EXİMBANK turizm kredilerinde yüksek tutulan döviz miktarı kriterinin daha düşük sınıra getirilmesi gerekmektedir.

D)Sektörel Etkinlikler:

-Turizm Bakanlığının öncülük ederek almış olduğu sistem kalite belgesinin turizm sektöründe yaygınlaştırılması ve böylelikle turist memnuniyetinin arttırılması sağlanmalıdır

-Turizmde çekim merkezleri oluşturmak amacıyla temalı park “aqua park” ve benzeri eğlence merkezlerinin yaygınlaştırılması sağlanmalı ve bu amaçla teşvik tedbirleri uygulanmalıdır.
-Tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin finansmanının oluşturulması çerçevesinde turizm gelirlerinden doğrudan veya dolaylı olarak pay alan tüm ilgililerin aldıkları pay oranında turizm tanıtım çalışmalarında katkıda bulunmaları sağlanmalıdır.

-Turistik kentler ve çevresinde arkeologların izin vermedikleri tarihi antik şehir ve tiyatrolara alternatif olabilecek ,kışın üstü kapatılabilecek ve ısıtılabilecek büyük ölçekli mekanlar yapılmalıdır

-Turizm işletmeleri KOBİ kapsamına alınmalıdır. Turizm tahsisleri değişen turist profili doğrultusunda planlı bir şekilde yaygınlaştırılmalıdır.

-Otellerin yıldızlandırılması ve sınıflandırılması sadece mimari yapıya ve ekipmana değil hizmet kalitesine göre de yapılmalıdır.

-Tesislere verilen yıldızlar etkin bir şekilde hizmet kalitesi ile birlikte denetlenmelidir.

-Yabancı sermayeli zincir oteller teşvik edilmeli ,fakat Türk profesyonel yöneticiler korunmalıdır.

-Konaklama sektöründe çalışanların sertifikasyona tabiş tutulması sağlanmalıdır.

-Otelciler Birliği Yasası hemen çıkarılmalıdır.

-Kamp karavan turizmi etkinlik olarak yeniden yapılandırılmalı ve teşvik edilmelidir.Sınır giriş kapıları kamp karavan turizmine uygun şekilde düzenlenmelidir.

-Kamp ve karavan turizminin Turizm Bakanlığının tanıtım faaliyetleri içerisinde yer alması sağlanmalıdır.

-Moto karavan ve karavan üretimi teşvik edilmelidir.

-Karavan rallisi düzenlemek için gerekli çalışmalar başlatılmalıdır.

-Bölgesel turizm hizmet merkezleri oluşturulmalı, bu merkezlerin fiyat politikaları ,rezervasyon alma, bölge tanıtımı, yatırım alanlarının tespiti ve yurtdışında tanıtım , kredi imkanlarını araştırma ve kaliteyse yönelik çalışmalar yapması hususunda faaliyet göstermeleri sağlanmalıdır.Bu merkezlerin oluşumunda mülki idareler ,Bakanlık temsilcisi,yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleriyle üniversite temsilcileri bulunabilir

-Ev pansiyonculuğu denetim altına alınmalı ,kayıt dışı ev pansiyonculuğuna karşı önlemler geliştirilmelidir

-Konaklama isşletmelerinde işgücü planlaması yapılmalı , turizm eğitimi almış kişilerin istihdamı özendirilmelidir

-Turizm işletmelerinde istihdam edeilecek animatörlerin yetiştirilmesi amacıyla eğitim kurumlarında gerekli programların düzenlenmesi özendirilmelidir.

E)Turizm sektörünün diğer sektörlerle etkisi ve bu konuda belirlenen öneriler:

-Turizm sektörünün ülke ekonomisine olan katkısını artırmak amacıyla paket turlarda ürün çeşitliliğinin genişletilmesi suretiyle ikincil harcamaların arttırılmasına yönelik pazarlama faaliyetleri desteklenmelidir

-Turizmle dolaylı ilgisi olan esnaf ve sanatkarlara yönelik eğitim verilmesi konusunda faaliyetler desteklenmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu