Suni Solunum Yöntemleri Nedir?


Suni Solunum Nedir

Solunum durmuş bir kişiye uygulanan yöntemdir. Hayat öpücüğü olarak da bilinir. Ağızdan ağıza suni solunum uygulanırken göğüs kafesine düzenli aralıklarla bastırılarak kalb masajı da uygulanır. Suni solunum için kazazedenin başı arkaya eğilir, ensesini altına katlanmış giysiler yerleştirilir. Öteki el ise kazazedenin alnına işaret ve baş parmaklar burun deliklerin kapatacak şekilde yerleştirilr.

Yardım eden kişi derin bir soluk aldıktan sonra dudakların kazazedenin dukaklarının üstüne yerleştirir ve soluğunu güçle verir. Kazazede çocuksa soluk verme fazla güçlü olmamalıdır. Soluk verdikten sonra kazazedenin soluk vemesi için ağzı açık tutulur. Bu işlem iki defa tekrarlandıktan sonra gögüs kafesine bastıraraka kalb masajı yapılır. Bunun için kazazedenin yanı başında diz çökerek bir el göğüs kemiğinin alt bölümüne öteki ise bu elin üstüne yerleştirilir. Göğüs kemiğine omuzun ve gövdenin ağırlığı gelecek şekilde bastırıldıktan sonra hızla bırakılır. İki soluk verdikten sonra göğüse 15 bası uygulanır. Dakikada yapılan soluk verme işlemi 15 ile 20 arasında olmalıdır. Eğer yardım edecek biri daha bulunursa suni solunuma iki kişiyle devam edilmelidir.

a.Hastayı sırt üstü yatırın. Boynunda veya göğsü üzerinde buYasak Kelimelerlunabilecek bütün giysileri gevşetin.

b.Çenesini kaldırıp, başmi mümkün ölçüde geriye doğru eğin. (Bu- hareket soluk borusunu düzletir ve akciğerlere hava gitmeYasak Kelimelersini kolaylaştırır.)

c.Hastanın burun deliklerini parmaklarınız arasında sıkıştıYasak Kelimelerrıp kapalı tutun.

d.Ağzınızı hastanın ağzına dayayarak bütün kuvvetinizle içeriye hava verin.

e.Akciğerlerin dışa hava verebilmesi için ağzınızı hastanın ağzınYasak Kelimelerdan uzaklaştırın.

f.Bunu her beş veya altı saniye arasında tekrarlayın.

g.Nabız ve kalp atışı devam ettiği sürece bu yönteme devam edin. Bu gibi bir kişiyi normale getirmek saatlerce sürebilir.

h.Yorulduğunuz zaman başkası yerinize geçmelidir.

i.Hastanın boğazında veya göğsünde ’su veya balgam birikmiş-se, bunların ağızdan çıkmasını temin için kendisini baş aşağı veYasak Kelimelerya yana çevirerek tutun.

j.Ağızda balgam veya başka maddeler toplanmışsa bunları parYasak Kelimelermaklarınızla dışarı çıkarın. (Nefes almayan bir kimse hiçbir zaYasak Kelimelerman ısırmayacaktır.)

k.Eğer ağızdan ağıza nefes vermekten iğreniyorsanız açık bir mendil arasından da hava verebilirsiniz. (Bu direkt ağızdan ağıYasak Kelimelerza sistemi kadar tesirli olmayabilir.)

Hasta kendine gelirse, kendisini sıcak tutun ve doktor gelinceye kadar veya en azından yarım saat süreyle yerinden kıpırdatmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu