Yemek duasının önemi ve anlamı hakkında bilgi verir misiniz?

Yemek duasının önemi ve anlamı hakkında bilgi verir misiniz?
Yemek Duaları ve anlamları

اَلْحَمْدُ ِللهِ اَلْحَمْدُ ِللهِ اَلْحَمْدُ ِللهِ الَّذيِ اَطْعَمَنَا وَ سَقَانَا

وَ جَعَلَنَا مِنَ الْمُسْلِمِينَ. وَ رَحْمَة ُ اللهِ وَ بَرَكَاتُهُ عَلَي رَسُولِنَا مُحَمَّدِنِ الَّذِي يُحِبُّ اْلاَسْخِيَاءَ وَ ا ْلاَغْنِيَاءَ وَ الْمُطْعِمِينَ. اَللّهُمَّ اجْعَلْ نِعْمَتَنَا دَائِماً وَ دِينَنَا قاَئِماً وَ اَوْلاَدَناَ عاَ لِماً وَ لاَ تُصَلِّطْ عَلَيْناَ ظاَلِماً . اَللّهُمَّ ارْحَمْ صَاحِبِ هذاَ الطَّعَامِ وَ اْلآكِلِينَ. وَ اَطْعِمْ صاَحِبِ هذاَ الطَّعاَمِ وَ الْحاَضِرِينَ. واَطْعِمْناَ مِنْ طَعاَمِ الْجَنَّةِ وَ اَسْقِناَ مِنْ شَراَبِ الْكَوْثَرِ وَ اَكْرِمْناَ بِرُؤْيَةِ جَماَلِكَ ياَ اِلآهَ الْعاَلَمِينَ.

Elhamdu lillahil lezî edğamenâ ve segânâ ve ceğalenâ minel müslimîn. ve Rahmetüllahi ve berakâtühû ğalâ Rasûlinâ Muhammedinillezî yuhibbu’l-Eshiyâe ve’l-eğniyâe ve’l-mütğımîn. Allahümmecğal niğmetenâ dâimen ve dînenâ gâiimen ve evlâdenâ ğâlimen ve lâ tüsallid ğaleynâ zâlimâ. Allahümmerham sâhibi hazettağami ve’l-âkilîn ve etğım sâhibi haze’tdağami ve’l-hadirîn ve edğımnâ min tağâmil cenneti ve esginâ min şerâbil-kevseri ve ekrimna bi ru’yeti cemâlike yâ ilâhe’l-ğâlemîn. lillahi teğalel fatiha.

بسم الله الرحمن الرحيم

كُلُو وَشْرَبُو وَ لأ تُسْرِفُو اِنَّهُ لأَ يُحِبُّلْ مُسْرِفِي نَ

Ya Rabbi! Bize verdiğin bütün nimetlerden dolayı sana şükrediyoruz.Bizi Şükredenlerden eyle! Nankörlerden eyleme!

Ya Rabbi! Fayda vermeyen ilimden,korkmayan kalpten,doymayan gözden,kabul olunmayan duadan sana sığınırız,

Senden ;sıhhat afiyet ve ahlakın en güzelini dileriz,işlerimize kolaylık,kalplerimize genişlik,sofralarımıza bereket ver.

Peygamber Efendimizin Yemekden sonra yaptığı Dua

Ebû Ümâme -radıyallahu anh-den mervîdir ki: Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-Efendimiz yemekten sonra şöylece duâ etmişlerdir:

“Yâ Rabb! Sana, pek çok, ve riyâ gibi şeylerden uzak ve yümn ü bereketi bulunan, nezd-i ulûhiyyetinde makbûl olup merdûd olmayacak derece-i kemâl-i ihlâs üzere, ve hiç bir sûretde kâfi görmiyeceğimiz ve dâima yapmağa devam edeceğimiz ve hiç bir surette bırakmıya-cağımız ve kendisinden hiç bir vakit istiğna göstermiye-ceğimiz bir hamd ile sana hamdederiz. Sen bizim Rab-bimizsin; yani ni’metin her türlüsü ile bizi besleyen, yaşatansın.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu