Çocuk eğitiminde yapılan hatalar

Çocuk eğitiminde yapılan hatalar
yazokulu
Çocuk eğitiminde en çok yapılan hatalar

Çocuklar anne ve babalarının tepkilerinden çok etkilenirler. Çocuğunuza sakin ve net duruşunuzla kontrolü kaybetmediğinizi hissettirmeniz çok önemlidir.Çocuğunuzun bir hatası olduğunda ona nasıl tepki verdiğinize dikkat edin. Ses tonunuza beden dilinize ve kullandığınız sözcükler kontrolün sizde olduğunu mu gösteriyor, yoksa kendinizi kontrol edemeyip duygularınıza yenik düştüğünüzü mü?

Çocuğun yapması gerekenleri, sorumluluklarını sizin ricanızla yaptığını düşünmemesi gerekir. Bazı anne-babalar dengeyi korumakta zorlanırlar. Çocuğunuzla ilişkinizde otorite-sevecenlik dengesini çok iyi kurmalısınız. Eskilerin deyimiyle yüz göz olmamalsınız.Çocuğunuzun davranışının sebebini anlamak için gözlem yapın. Neden böyle yaptın diye sormayın.
Kimi ebeveynlerin çocuklarının yanında olmasa da, başkalarının yanında pek de adil olmayan, olumsuz sıfatlarla çocuklarından bahsettiklerini görürsünüz. Çocuklar havadaki en ufak negatif tınıyı hissedebilecek kadar hassastırlar. Böyle bir davranış öncekine ek olarak çocuğun anne-babası dahil olmak üzere kimseye güvenememesine sebep olacaktır.

psikoloji.com.tr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu