Haşr Sûresinin Fazîleti

Haşr Sûresinin Fazîleti

Kim sabahleyin üç defa “E’ûzü billâhissemîil alîmi mineş-şeytânirrâcîm” dedikten sonra Haşr süresinin sonundaki üç ayeti okursa, Allah kendisine yetmiş bin melek vazifelendirir. Bunlar akşama kadar o kişiye duâ ve istigfar ederler. Eğer o gün vefat ederse şehid olarak ölür. Bu âyetleri akşamleyin okuyan da aynı şeylere kavuşur.

Haşr sûresinin sonunu okuyan kimsenin, geçmiş ve gelecek günahlarını Farz ve kul borçları hâriç Allahü teâlâ affeder.

Alimlerimiz buyuruyor ki

Her sabah ve akşam Haşr sûresinin sonunu okuyanlar âhiret şehidi olurlar.

Sevgili Peygamberimiz bu ayet-i celileler hakkında şöyle demiştir

Her kim sabahladığında üç defa euzü billahissemiıl aliymi mineşşeytanirraciymi der de Sure-i Haşr’ın son üç ayetini okursa,yetmiş bin melek akşama kadar Cenab-ı Ecelli ve Ala’dan o kimsenin affını isterler.Akşam olmadan ölürse şehit olarak ölür.Akşam okursa fazilet ve ecri yine aynıdır” buyurmuşlardır.

Diğer hadis-i şerifte şu fark vardır:

Melekler onu akşama kadar muhafaza ederler.Eğer o gün içinde ölürse,şehid olarak ölür.Akşam okursa yine aynı mükafat verilir.

Başka bir rivayette:Cenab-ı Ecelli ve Ala o kimsenin cennete girmesini vacip kılar.

Cenab-ı Hak , Sure-i Haşr’ın sonunu okuyan kimsenin geçmiş ve gelecek günahlarını effeder.

Ebu Hüreyre(r.a.) anlatıyor:

Sevgili Resulü Ekrem’e ism-i azamı sordum.Bana:”Sure-i Haşr’ın sonuna devam et,çok oku. Ben yine sordum.Bana aynı tavsiyeyi yaptı,yine sordum,aynı tavsiyeyi yaptı” buyurmuşlardır.

Diğer hadis-işerifte

Sure-i Haşr’ın sonunu okuyan için cennet,cehennem,arşı ala,kürsi hicaplar,semalar,yedi kat yerler,zehirli hayvanlar,kuşlar,ağaçlar,güneş,ay,melekler ve diğer mahlukat istiğfar eder;Cevab-ı Ecelli Ala’dan affolunması için niyaz ederler;o günün gündüzünde veya gecesinde okursa şehid olarak şehid olarak ölür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu