Acele işe şeytan Karışır Atasözünün Çıkış Hikayesi Nasıl Olmuştur

 Acele işe şeytan Karışır Atasözünün Çıkış Hikayesi Nasıl Olmuştur

acele-ise-seytan-karisir-atasozunun-anlami

Atasözü neye denir ve Atasözünün asıl anlamı bizlere anlatmak istediği nedir merak eden arkadaşlarım için hem bir örnek vererek, hem de gerçekte Atasözü nedir, ne anlama gelir bilimsel olarak paylaşmak istiyorum.

 Geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenerek ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlere Atasözü denir.

Türkçe’de “sav” ve “darb-ı mesel” olarak da adlanılır.

Atasözleri bir toplumun duygu, düşünce inanç ve kültür yapısını yansıtır. Atasözlerinin kim tarafından ne zaman söylendiği bilinmez. Yani atasözleri anonimdir.

Acele işe şeytan karışır: Acele ile yapılan işlerde dikkatsizlik söz konusudur, çünkü zamanın az , yapılacak işin çok olduğu durumlarda kişi acele eder. Hal böyle olunca o an sadece işin bitmesi düşünülür. o stres ve çabuk hareketlilikle kişinin eli ayağına dolaşır, yani yapması gerekenleri yapması gerektiği gibi yerine getiremez. Her şey birbirine karışır ve kötü bir sonuç ortaya çıkar.

Şeytan da iyi işleri kötüye çeviren varlık olarak zihinlerde şekillendiği için ve acele ettiğimiz işin sonucu da kötü olduğu için atalarımız bu durumu: “acele işe şeytan karışır” sözü ile anlatmışlardır.

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu