Alexa sıralaması nasıl yükseltilir?

Alexa sıralaması nasıl yükseltilir?
Alexa Sıralaması Dikkate Değer mi?

Bu soruyu herkes birbirine soruyor zaman zaman. Google Pagerank varken Alexa’ya ne gerek var diyenler oluyor.Forumdada bir arkadaş bana aynen şunu demişti : Alexa rankı kimse dikkate almıyor.Ona yanıldığını söyledim ama dikkate almadı smile
Google elinde o kadar veri olmasına rağmen halen herhangi bir sitenin ne kadar trafik aldığını açıklamadığından insanların elinde tek istatistiksel veri olarak Alexa Ranking kalıyor.
Alexa Ranking Olayının Avantajları;
Faydalı olan yanlarından biri kendinizi diğer sitelerle karşılaştırabiliyor olmanız. “Compare Sites” yazan bölüm ile 4 farklı site ile sizin sitenizin grafiklerini karşılaştırabiliyorsunuz. Rakiplerinizin hangi dönemlerde yükselişe geçtiğini gösteren ve reklam yapmak için doğru zamanın hangi zaman olacağını görmek için elinizin altında bulunan bir veri.
Google PageRank’de olduğu gibi Alexa Rank’de de aldığınız numara küçükse diğer sitelerden iyisiniz demek oluyor. İşin bir de reklam almak ile ilgili olan bir yönü var. Sitenizin pazardaki reklam alma potansiyelini hem sizin hem de reklam verenlerin görmesini sağlıyor. Alexa Rank’inizi yükselttikçe sizin sitenizde bulunan bir alana vermek istedikleri reklamın fiyatı yükselecektir. Çünkü varsayılan o ki siz diğer sitelerden daha çok ziyaretçi alıyorsunuz.


Sitenizin büyük olsun olmasın Alexa’nın değerlendirmesi değişmiyor. Aslında ufak siteler ve özellikle blogların daha torpilli olduğu bile söyleniyor.
Alexa Ranking insanların sitenizle ilgili bilgi sahibi olmalarını da sağlıyor. Arama motoru optimizasyonu aşamalarından birini yerine getiriyor diyebiliriz.
Alexa Ranking Olayının Dezavantajları;
Herkes Alexa Toolbar’a sahip değil. İnternet üzerinde milyonlarca site olabilir. Bu sitelerin çok fazla ziyaretçileri de olabilir ama bu onların Alexa’da yüksek sıralara geleceği manasına gelmez.
Bir çok kişi Alexa’da gösterilen trafiklerin fazlaca manipüle edileceğini, üzerinde oynanabileceğini söylüyor.
Ne subdomainler ne de alt sayfalara kurulmuş siteler ayrı şekilde Rank almıyorlar. Bu siteyi göz önüne aldığımızda www.r10.net ‘in rankı www.r10.net/alexa/ nın ranki ile aynıdır. Aslında ikisinden gelen toplam trafik esas alınır ve sonuç olarak da domaine o Rank yazılır.

Alexa Sıralamanızı Nasıl Yükseltirsiniz?

Sıralamanızı yükseltmenizin birden fazla yolu var. Tek yapmanız gereken aşağıdaki kuralları izlemek;
En temel kural Alexa Toolbar’ı indirin veya Firefox için eklentisini çekin ve sitenizi her gün gezin.
Alexa Widget’ı sitenize yerleştirin. Kişilerin alexa rankinizi görmesine ve her girişin ve tıklanmanın sizin tarafınıza artı olarak yazılmasını sağlayacaktır. Blogların Alexa Ranking’de torpili olması buradan kaynaklanıyor. Çünkü kurumsal siteler kendi sitelerinde Alexa’nın kutusunu görmek istemezler. Blog insanları ise kodu rahatça yerleştirirler. Herhangi bir kaygı taşımazlar.
Sitenizde faydalı, kaliteli ve eğer mümkünse webmasterlıkla ilgili yazılar yazın. Webmaster forumlarında sitenize linkler gönderim. Sosyal ağ sitelerine mutlaka yazı yazın ve sitenizi ekleyin. Amacınız internetle iç içe yaşayan insanlara sitenizi tanıtmanız. Çünkü onların Alexa toolbar sahibi olması ihtimali çok daha yüksek.
Sitenizde veya blogunuzda Alexa ile ilgili makaleler yazın . Sayfanıza link almanıza yardımcı olup Alexa Ranking’inizi yükseltecektir.
Yabancı veya Türk farketmez ama blog sitelerindeki makaleleri toplayan sitelere kaydettirin. Örnek verecek olursak; digg.com, del.icio.us, eklebunu.com gibi
Alexa ile ilgili kelimelerle sitenizi optimize edin. Saçma bilgilerden ve tekrarlardan kaçının.
Tüm arkadaşlarınıza sanki Alexa Toolbar hayatın anlamını sunuyormuş gibi bahsedin. Yüklemelerini sağlayın ve sitenizi ziyaret etmelerini tembihleyin, rica edin, tehdit edin… smile
İnternette dolaşan başka bir metod ise Alexa yönlendirmesi yapmaktır. Peki bu ne demek oluyor? Diyelim ki bir bloga veya foruma veya mailinizdeki imzanıza sitenizin linkini koyacaksınız. Eklerken linkin başında http://redirect.alexa.com/redirect? ekleyin. Soru işaretinden hemen sonra sitenizin linkini yerleştirin. Böylelikle Alexa toolbarı olmayanların da sitenizi ziyaretleri sayılacaktır.
Bu biraz garip gelebilir ama istatistiksel olarak doğru. Asyalılar Alexa fanatiği (nedendir bilinmez) olduğundan olabildiğince sitenizin adresini Japon, Kore, Çin sitelerinde yayınlamaya çalışın…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu