Bilim Ve Teknoloji Haftası Özlü Sözler

Bilim Ve Teknoloji Haftası Özlü Sözler
Bilim, dış dünyaya, nesnel gerçekliğe ve bu gerçeklikte yer alan olgulara ilişkin tarafsız gözlem ve sistematik; deneye dayalı zihinsel etkinliklerin ortak adıdır.Bilim Ve Teknoloji Haftası Her sene Mart ayının ikinci haftasın Bilim ve Teknoloji Haftası olarak kutlanmaktadır. Biliyoruz ki; Dünya ve bilim teknolojide en baş döndürücü dönemini yaşamaktadır.

Bilim Ve Teknoloji Haftası Özlü Sözler

– Ha okulsuz köy, ha susuz çeşme

– Bilenle bilmeyen bir olmaz

– Hayatta en hakiki mürşit ilimdir

-Başka canlıların yapamadığını varsaydığımız bu işi, insanoğlu aklıyla yapmaktadır.

-Derler ki insanoğlu var oluşundan beri doğayı bilmek, doğaya egemen olmak istemiştir. Bu nedenle, insan var oluşundan beri doğayla savaşmaktadır. Son zamanlarda, bu görüşün tersi ortaya atılmıştır: İnsan doğayla barış içinde yaşama çabası içindedir. Bence bu iki görüş birbirlerine denktir. Bazı politikacıların dediği gibi, sürekli barış için, sürekli savaşa hazır olmak gerekir.

-Gök gürlemesi, şimşek çakması, ayın ya da güneşin tutulması, hastalıklar, afetler, vb. doğa olayları bazen onun merakını çekmiş, bazen onu korkutmuştur.

-Öte yandan, bu olgu, insanı, doğadan korkusunu yenmeye ve merakını gidermeye zorlamıştır. Korkuyu yenebilmenin ya da merakı gidermenin tek yolunun, onu yaratan doğa olayını bilmek ve ona egemen olmak olduğunu, insan, önünde sonunda anlamıştır. Peki, insanoğlunun doğayla giriştiği amansız savaşın tek nedeni bu mudur? Başka bir deyişle, bilimi yaratan güdü, insanoğlunun gereksinimleri midir?

-Elbette korku ve merakın yanında başka nedenler de vardır. İnsanın (toplumun) egemen olma isteği, beğenilme isteği, daha rahat yaşama isteği, üstün olma isteği vb. nedenler bilgi üretimini sağlayan başka etmenler arasında sayılabilir. İnsanın korkusu, merakı ve istekleri hiç bitmeden sürüp gidecektir. Öyleyse, insanın doğayla savaşı (barışma çabası) ve dolayısıyla bilgi üretimi de durmaksızın sürecektir.
Bilim neyle uğraşır?

– Kalem kılıçtan keskindir

– Dünya bir okuldur. Doğumdan ölüme durmadan öğrenelim

-Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir. (M. Kemal Atatürk)

– Bilim yolunda koşulmaz, ağır ağır ilerlenir. (Freud)

– Bilim, servetten üstündür. Çünkü sen serveti korursun; bilimse seni korur. (Hz. Ali)

– Bilim kendini bilmektir. (Yunus Emre)

-Bilim ve onun ürünü olan teknolojiyi üretmeyen toplumlar, bağımsızlıklarını, dolayısıyla mutluluklarını yitirirler.

– Bilim, gerçeğe giden yolları aydınlatan ışıktır. (Hacı Bektaşi Veli)

– Bilim, gerçeğe giden yolları aydınlatan ışıktır. (Aristoteles)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu