Canlıların İlginç Özellikleri

Canlıların İlginç Özellikleri
İşte Canlıların bilmediğimiz İlginç Özellikleri;

>Bir salyangoz üç sene boyunca uyuyabilir. En hızlı hareket eden salyangoz 0.0313 mph’lik hıza sahiptir.

>Memelilerin kanı kırmızı, böceklerin kanı sarı ve ıstakozun kanı mavidir.

>Bir devekuşunun gözü beyninden daha büyüktür.

>Ortalama bir inek, yaşamı boyunca yaklaşık 200.000 bardak süt verir.

>Tüm yaşam süresinde, ortalama bir işçi arı bir çay kaşığının 1/12’si kadar bal yapabilir.

>Karıncalar uyumaz. İşçi karıncaların yaşam süresi 7 yılken, kraliçe karınca doğal şartlar altında 15 yıl boyunca yaşayabilir.

>Her yıl evcil hayvan mamasına harcanan ortalama tutar 1,5 milyar dolardır. Bu tutar, bebek mamasına harcanan miktarın dört katına eşittir.

>Bir dişi uskumru bir seferde 5,000,000 yumurta bırakabilir.

>Bir ağaçkakan, ağaca gagasını saniyede yirmi kez vurabilir.

>Her yıl 10.000’den fazla kuş camlara çarparak ölmektedir.

>Koalalar asla su içmezler. Sıvı ihtiyaçlarını yedikleri ökaliptüs yapraklarından karşılarlar.

>Güvercinin kemiklerinin ağırlığı, tüylerinden daha hafiftir

Bukalemun, hareket kabiliyeti az olduğu için düşmanlarından kaçamaz. Fakat renk değiştirme özelliği sayesinde kendini kamufle edebilir. Ona verilen bu özellik sayesinde düşmanlarından kaçamasada kendini değişik şekillerde saklayabilir. Gözleri her tarafı görebilir. Bir gözüyle karşısına bakarken diğer gözüyle arkasını görebilir. Vücut uzunluğu kadar dili vardır. Yapışkan olan dilinden hiçbir av kaçamaz.

Karasinek, altı ayaklı olarak yaratılmıştır. Dördü ile yürür, ikisi yedektir. Yürüdüğü ayakları çamurlanırsa yedek ayakları ile bunları silip kurular.

Deve, uzun süre yiyip içmeden yaşayabilen bir hayvandır. Çölde aç kalan deve, vücudundaki yağları yakarak gerekli gıdasını temin eder. Hörgücü yağ deposudur. Uzun çöl yolculuğunda yedek gıda deposu olan hörgücünün yavaş yavaş azaldığı görülür. Böylece kendi kendini besleyebildiği için açlık deve için bir mesele sayılmaz. Devenin, ikinci mühim hususiyeti de susuz yaşayabilmesidir. Kızgın kumlar üzerinde ağır yükün altında bir hafta su içmeden yol alabilir. Devenin yağ deposu olan hörgücü aynı zamanda bir su kaynağıdır. Bilim adamlarının aklının alamadığı kimyevi hadiseler neticesinde, hörgüçteki yağ suya da dönmektedir. Yağ, hem gıda, hem de su ihtiyacını karşılamaktadır. Devenin başka bir özelliği de, vücuttaki suyun kaybolmaması için hemen hemen hiç terlemeyecek şekilde, kum fırtınasında kumların burnuna kaçmaması için burnu hemen kapanacak şekilde yaratılmıştır.

Sincaplar, düşmanlarından korunmak için iki yol takip ederler. Yırtıcı kuşların geldiğini bildirmek için, yuvanın giriş deliğinden içeri girerler. Kirpi gibi hayvanların geldiğini bildirmek için yuvanın çıkış deliğinden kaçarlar.

Albatroslar, yaklaşık 40 km/saat hızla uzun süren bir uçuş boyunca havada uyuyabilirler. Bir albatros bir ay süren bir uçusunda yere hiç inmeden 15000 kilometrelik bir mesafe katedebilir.

Şu ana kadar yapılan araştırmalar doğrultusunda, köpek balıkları yaşamları boyunca hiç hastalanmayan tek hayvan grubunu temsil etmektedirler. Bilindiği kadarıyla, bu hayvanlarda, kanserde dahil olmak üzere, her bir hastalığa bağışıklık mevcuttur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu