Güneşe neden yaklaşamıyoruz?

Güneşe neden yaklaşamıyoruz?

Yeryüzündeki canlıların yaşaması bakımından en büyük enerji kaynağı olan Güneş,dünyadan bir milyon defa daha büyüktür. Dünyadaki bütün canlılar, canlılıklarını Güneş’in ısısına ve ışığına borçludurlar.

Güneş dünya’ya en yakın yıldızdır. Güneş sisteminin merkezi olan Güneş, aslında küçük yıldızlardan sayılır. Fakat başka yıldızlara oranla dünya’ya yakın olduğu için bize büyük görünür. Güneş’in dünyadan uzaklığı yaklaşık olarak 149.500.000 kilometredir. Çapı 1. 380. 000 kilometre olup dış görünüş bakımından 3 kısımda incelenebilir :

1- Işıkküre (Fotosfer)

2- Renkküre (Kromosfer)

3- Taç (Korona)

Güneş dünyadan bir milyon defa daha büyüktür ama ağırlığı dünyanın sadece 332. 000 katıdır. Bu durumda,Güneş’in dünyadan daha hafif materyalden yapılmış olduğu anlaşılmaktadır. Başka türlü söylemek gerekirse, Güneş’i meydana getiren maddeler dünyayı meydana getiren maddelerden daha hafiftir. Çünkü dünya Güneş kadar büyük olsaydı,ağırlığı onun ağırlığının dört misli olacaktı.

Güneş’e neden yaklaşamayacağımıza gelince… Yukarıda da belirttiğim gibi güneş büyük bir yıldızdır. Yıldızlar ya dondurucu soğuklukta veya eritecek sıcaklıkta olurlar. Güneş için b) seçeneğini işaretliyoruz. Güneş Çook sıcaktır. Güneşin yüzey sıcaklığı yaklaşık 5500 derece, merkezi ise en az ennn azz 15 milyonderecedir. Böyle bir şeye yaklaşmak isteyeceğinizi sanmıyorum. 2. Güneş e yaklaşamayız çünkü evrende sürekli GÜNEŞ PATLAMALARI olur. Güneş patlamaları alev toplarının güneş in üzerinden ayrılarak fırlamasıdır. Ve bu toplar da en az güneş kadar sıcaktır. Yanına daha yaklaşmadan terlemeye başlarsınız. Ayrıca metal, çelik, demir, bakır , bor, aliminyum, altın, gümüş, krom gibi bütün madenler güneşin yanına yaklaşamadan erir… Onlar bu şekilde dayanamıyorlarsa siz çoktan erimiş bir kaşar peyniri olabilirsiniz…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu