İstanbulda Anadolu Yakasında Gezilecek Yerler

 İstanbulda Anadolu Yakasında Gezilecek Yerlerin Listesi

Anadolu Yakası, turizm konusunda muhakkak ki Avrupa Yakası’na göre daha kısır kalmıştır. Gerek tarihi mekanlar,gerek müzeler ve gerekse gezilecek yerler ve etkinlikler açısından Avrupa Yakası daha yoğun hareketliliğe sahiptir.

Turistlere sesleniyoruz. Sizlerin devamlı şekilde gezindiğiniz Avrupa Yakası’nı gelin bir de güneş batarken Asya Yakası’ndan izleyin. Büyüleceğinize, hayallere dalacağınıza eminiz.

1960 lı yıllarda her akşam turist kafileleri güneşin batışını gelir Salacak Çay Bahçesi’nden seyrederlerdi. Bu kafileler her gün gelir yaz boyunca devam ederdi.

Ayrıca, gezip görülecek tarihi yerler, Aziz’lerin türbe ve medreseleri hayli boldur. Bu türbeler genelde yeşillikler içinde ve nefis manzaraları olan yerlerdedir.

İyi bir turistik gezi programı ile Anadolu Yakası dünyada kendinden çok bahsettireceği bir bölge olabilir. Sizlere kendimizce yaptığımız programı aşagıda sunuyoruz.

BİZLER TURİSTİK BİR GEZİ BİÇİMİ AŞAĞIDAKİ ESASLAR ÇERÇEVESİNDE OLMALIDIR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ.

Turistin ilgisi azalmamalı, canı sıkılmamalı
Manzara
Tarihi yerler
Gezinti ve yürüyüş
Nefis yemek ve çay servisleri
Rahat yolculuk ve emniyetle ulaşım

YAZ MEVSİMİNDE, ANADOLU YAKASI TURİSTİK GEZİ PROGRAMIMIZI BÖLÜMLER HALİNDE SİZLERE SUNUYORUZ.

1.BÖLÜM: (Motorla Boğazın Anadolu Yakası kıyıları gezisi)
Turumuz Eminönü ve Kadıköy’den başlar. Kızkulesi önünden kuzeye doğru yükseleceğiz. Anadolu kıyılarındaki önemli yalılar, mekanlar v.s. anlatılır.

2.BÖLÜM: (Poyrazköy ve Yaros Kalesi)
Poyrazköy’de karaya çıkılır. Burada kısa bir gezinti yapılıp Yaros Kalesi’ne çıkılır. Yaros Kalesi’nden o muhteşem manzarayı saatlerce seyretse doyamaz insan.

3.BÖLÜM: (Anadolu Kavağı’nda öğle yemeği)
Enfes deniz ürünleri ile bu şirin mekanda güzel bir öğle yemeği yenilir.
Saat:12.30 – 14.30

4.BÖLÜM: (Göl kenarı ve ormanda yürüyüş)
Anadolu Kavağı’ndan hareketle Ömerli barajına gidilir. Burada göl kıyısı ve ormanda sağlık yürüyüşü yapılabilinir.(Polenezköy yolu gidişte veya dönüşte kullanılacak)

5.BÖLÜM: (Karadan Boğaz kıyıları ve tarihi yerler)
Ömerli’den Beykoz veya Paşabahçe’ye inilir. Boğaz kıyısını takiben Hidiv Kasrı’nda çay molası verilebilinir. Anadolu Hisarı, Kandilli Rasathanesi(mümkünse), Kuleli Askeri Lisesi, Beylerbeyi Sarayı ve bunun gibi yerler gezilebilinir.

6.BÖLÜM: (Beylerbeyi’nden direk Fenerbahçe Koyu)
Kalamış Marinası, Kadıköy ve balon ,Selimiye Kışlası….v.s.
Bu gezi bölümü Salacak’ta son bulacaktır.

7.BÖLÜM: (Gün batımında Salacak)
Güneşin batışında muhakkak Salacak’ta olmalıyız. İstanbul’u bu büyülü manzaradan hayranlıkla seyretmeden İstanbul’u gördüm diyemez hiçbir kimse. Bu hususta yabancı olmaya gerek yok. İstanbul’lulara da tavsiye edilir.

8.BÖLÜM: (Büyük Çamlıca’da akşam yemeği ve gecede İstanbul)
Akşam yemeği, Büyük Çamlıca’da, İstanbul’un o muhteşem, adeta bir rüya görüyormuş hissini veren gece manzarası refakatinde yenmelidir. Daha sonra son bir defa bu tüyleri ürperten manzarayı panaromik seyretmek için tepeye çıkılır, etrafınızdaki gelin ve damatlarla beraber hoş anılarla geziniz tamamlanır.

9.BÖLÜM: (Dönüş)
Artık rahatlıkla otelinize dönebilirsiniz. Güvenli bir dönüş yolculuğu diliyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu