Matematik Öğretmeni Bölümü Hakkında Bilgi

Matematik Öğretmeni Bölümü Hakkında Bilgi

MATEMATİK ÖĞRETMENİ

TANIM
Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencileresmiliv matematik ile ilgili eğitim veren kişidir.

GÖREVLER
Matematik ile ilgili hangi bilgismiliv becerismiliv tutum ve davranışlarınsmiliv hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarınasmiliv hangi yöntemlerle kazandırılacağısmiliv MEB tarafından onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir. Matematik öğretmenismiliv bu program çerçevesindesmiliv – Eğitim vereceği grubun düzeyine uygun bir çalışma planı hazırlarsmiliv bu planı uygulayarak öğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve beceri kazandırırsmiliv – Öğrencilerin başarılarını değerlendirirsmiliv başarıyı artırıcı önlemler alırsmiliv – Eğitici kol çalışmalarında görev alarak öğrencilerin yeteneklerini geliştirici etkinlikler düzenlersmiliv – Öğrencilerin gelişimlerini izlersmiliv sorunlarının çözümüne yardımcı olursmiliv – Alanı ile ilgili gelişmeleri izlersmilivsmiliv – Nöbetçi olduğu günlerdesmiliv okulun düzen ve disiplinini sağlamak üzere görev yaparsmiliv – Sınıf öğretmeni olaraksmiliv öğrencilerin alan ve ders seçmelerine yardımcı olursmiliv yönetimle ilişkilerini sağlamaya çalışır.

KULLANILAN EĞİTİM MATERYALLERİ
Yıllık müfredat programısmiliv günlük çalışma planlarısmiliv not defterismiliv yoklama defterismiliv ders kitaplarısmiliv okul araç ve gereçlerismiliv ders araç ve gereçleri.

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER
Matematik öğretmeni olmak isteyenlerin;
-Üst düzeyde genel yeteneğe sahipsmiliv
– Matematiğe karşı ilgili ve bu alanda başarılısmiliv
– Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilensmiliv
-İyi bir öğrenme ortamı sağlayabilensmiliv dikkatlismiliv işine özen gösterensmiliv
– Mesleğinin sorunları ile ilgilenen ve çözüm yolları bulmaya çalışansmiliv
– İnsanlarla iyi iletişim kurabilen; sevecensmiliv hoşgörülüsmiliv sabırlısmiliv
– Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlayabilensmiliv
– Kendini geliştirmeye isteklismiliv coşkulusmiliv yaratıcısmiliv kimseler olmaları gerekir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Matematik öğretmenismiliv sınıfta görev yaparsmiliv görevini genellikle ayakta yürütür. Çalışma ortamı biraz tozlu ve gürültülüdür.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Meslekle ilgili eğitimini tamamlayanlar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardasmilivsmiliv Geometrismiliv İleri Matematiksmiliv Astronomi ve Uzay Bilimlerismiliv Analitik Geometrismiliv İstatistiksmiliv Matematik Uygulamaları derslerine girerler. Özel dershanelerde de çalışabilirler.

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER
Meslek eğitimismiliv çeşitli üniversitelere bağlı eğitim fakültelerinin “Matematik Öğretmenliği” ve “İlköğretim Matematik Öğretmenliği” bölümlerinde verilmektedir.

MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI
Bu bölümlere girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) yeterli “Sayısal (SAY)” puan almak gerekmektedir. Ayrıca Matematik Bölümüsmiliv Matematik Mühendisliğismilivsmiliv Astronomi ve Uzay Bilimleri (Kredisin en az %30’unu Matematik alanında aldığını belgelendirenler) bölümlerini bitirenlerden “Ortaöğretim Alan Öğretmenliği aaasiz Yüksek Lisans Programı”nı veya “Pedagojik Formasyon Programı”nı başarı ile tamamlayanlar öğretmenlik yapabilirler.

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ
Mesleğin eğitim süresi 5 yıldır. Eğitim süresince öğrencilersmiliv Matematiksmiliv Analitik Geometrismiliv Genel Fiziksmiliv Analizsmiliv Li080r Cebirsmiliv Soyut Matematik smiliv Soyut Cebirsmiliv Nümerik Analizsmiliv Kısmi Türevsmiliv Reel Analiz gibi dersler alırlar. Eğitim sırasındasmiliv okullarda uygulama yapılmaktadır.

BURSsmiliv KREDİ VE ÜCRET DURUMU
Bu programı ilk beş tercihinde gösteren ve bu programa yerleştirilen adaylardan belirli sayıda olanlara Milli Eğitim Bakanlığı’nca burs verilmektedir. Ayrıca öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumunca verilen öğrenci kredisinden yararlanabilirler. Meslek eğitimini tamamlayan öğrenciler 9. derecenin 1.kademesinden aylıkla göreve başlatılırlar. Her yıl öğretim yılı başında eğitim- öğretim tazminatı alırlar.

MESLEKTE İLERLEME
Çalıştıkları okullarda veya Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde idari kademelere yükselebilirler. 4 yıllık lisans eğitiminden sonra alanlarında master ve doktora eğitimi alarak kariyerlerini yükseltebilirlersmiliv öğretim üyesi olabilirler. MEB’ ce yapılan müfettişlik sınavında başarılı olurlarsa müfettiş olabilirler.

BENZER MESLEKLER:
Fizik öğretmenismiliv matematik mühendisi.

DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER
– İlgili Eğitim Kurumlarısmiliv – Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüsmiliv – Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi – Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri. bunların öğretim programlarına yansıtılması için ilgililere önerilerde bulunur matematik öğretmeni olarak görev yapabilirler. Matematik dersi dışında Matematik-Bilgisayar Bölümü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu