Samandere şelalesi

samandere şelalesi
Düzce Belediyesi’ne bitişik itfaiyenin sağından ilerleyip, mezarlığı geçerek devam edildiğinde, 23 km. sonra, zengin bitki örtüsü içinde yer alan şelaleler topluluğuna ulaşıyorsunuz. Bu şelalelerden sadece Samandere Şelalesi gezilebiliyor. Adeta yeşil denizinin içinden ilerleyen yol asfalt, son 9 km.si toprak orman yolu.

samandra

Misafirlerin dinlenmesi için asılan hamaklar çoğunlukla dolu

Samandere Şelalesi, Düzce’nin en bilindik ve gözde mesire yerlerinden biri.
Samandere Şelalesi, Orman Bakanlığı’nca “Tabiat Anıtı” ilan edilmiş. Şelaleler, Cadı Kazanı ile anıt ağaçların bulunduğu vadinin alt kademesi henüz düzenlenmemiş, yürüyüş platformu olmadığı için bu bölüme girmemenizi öneriyoruz. Sarp kayalar ürpertici. Sadece profesyonel dağcıların girebileceği bir arazi burası.
Samandere Şelalesi’nin korkuluklu terası seyir için çok uygun. Yeşillikler arasındaki bu muhteşem manzara insana gerçekten heyecan ve coşku veriyor. Kendinize güveniyorsanız şelale boyunca aşağı doğru merdivenle vadinin kalbine inip, şelalenin tam karşısına geçebiliyorsunuz.

samandra2

Yöreyi gezmeye gelenler daha sonra burada piknik de yapabilirler, ancak hazırlıklı gelmeliler. Küçük bir ücret ödeyerek girilen piknik alanında, tuvalet de var. Eğer piknik için hazırlıklı değilseniz, 100 m. ilerideki kır lokantalarında, köylülerinin ürettiği doğal köy ürünleri ile havuzlarda bekletilen canlı balıklardan yemek istediğiniz balığı seçebilir ve mükellef bir öğle yemeği yiyebilirsiniz.
Özellikle nisan ve kasım ayları arasında Samandere’den olta ile yakalanmış dere alabalığı da yeme şansınız var.
Şelale alanı 08.20 – 19.00 arası açık. Girişteki bekçi kulübesinin karşısına araçlarınızı da park edebilirsiniz. Burada çadır kurmak isteyenlerin Düzce Orman işletmesi Parklar Mühendisliği’ne başvurmasını öneririz.
Tel: (0374) 523 89 83
Kötü çevre koşulları ve hava kirliliğinin bedenimizde ve ruhumuzda yarattığı yıpranmayı durdurmak için Samandere Şelalesi çevresinde geçirilen bir gün sizin kendinizi daha canlı hissetmenize neden olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu