Sitrin taşı özellikleri faydaları

sitrin taşının yararları,

sitrintasyuzuk

Sitrin taşı özellikleri ve faydaları

Sitrin taşı, renk özelliği olarak sarı renkten açık kahveye doğru giden farklı bir renk çeşitliliğine sahiptir. Yani; turuncu, kırmızımsı ve kahverengimsi gibi renklerde bulunur.

“Sitrin Kuvarsı” veya “Sitrin Topazı” da olarak nitelenen sitrin taşı, “tüccar taşı” olarak da adlandırılmıştır. Sık sık “Altın Topaz”, “Mederia“ ya da “İspanyol Topazı” olarak da isimlendirilse de topaz taşı ile çok fazla ilişkisi bulunmamaktadır. “Citrin” ya da “Citrine” olarak da yazılmaktadır.

Sitrin; pırlanta taşlı mücevherlerde de kullanılan değerli taşlardan biridir. Sınıf olarak yarı değerli taşlar arasındadır. Anavatanı Brezilya’dır diyebiliriz çünkü doğal sitrinin en büyük üreticisi Brezilya’dır. Ayrıca sitrin, astrolojide aslan burcu ve başak burcu taşlarından biridir.

Sitrin taşının faydaları
Birçok hastalığın iyileştirilmesinde kullanılIR. Böbrek, kolon, hazım organları, ciğerler ve kalp için faydalıdır. Tedavi edici bir enerjinin meydana çıkmasını sağlar.

Psikolojik etkileri ise, kendine güveni güçlendirir ve insanın kendine zarar verici düşüncelerini yok eder. Sitrin kolye takmak size güven ve evrensel güç sağlayacaktır. Bazı inanan kişiler sitrin taşını kasalarına koyarlar. Bunun nedeni ise sitrinin parasal güçlerini arttırdıklarına inanmalarıdır. Yılan zehrine de iyi geldiği düşünülür.

Bu özelliklerinin yanı sıra sitrin; aşırı kıskançlığı ortadan kaldırır, negatif enerjiyi alır, cesaret verir, bedene canlılık verir. Bağımlılığı azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Göz için yararlı bir antioksidandır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu